Valgfag

På Farsø Efterskole får du, udover linjerne som kører hele året igennem, valget imellem godt 20 forskellige valgfag. Du vælger i hver periode 2 eller 3 valgfag.

Skoleåret er opdelt i 3 perioder: Fra skolestart til november, fra november til marts og fra april til juni.

Når en periode er omme, kan du vælge at fortsætte med dine valgfag eller vælge nogle nye. Nedenfor kan du se de valgfag, vi udbyder netop nu.

Idræt

Idræt

Der dyrkes en masse idræt på Farsø Efterskole – såvel ude som inde. Vi har en stor sportsplads til fodbold og andre boldspil.

Hallen danner rammen for volley, basket, spring, indendørs fodbold, håndbold, badminton, hockey. Idræt er både en del af de obligatoriske fag og af valgfagene.

Derfor kan du i alle valgfagsmoduler vælge imellem flere idrætsfag / boldspil.

Håndbold

Piger spiller volleyball

Volleyball

Fodbold

Styrketræning

Spring

Klatring

Outdoor

Outdoor

Vi har fantastiske rammer for friluftsliv og valgfag.

Fjorden ligger 200 meter fra skolen, så i sommerhalvåret står den på kano, kajak, sejlads, windsurfing, fiskeri, badning og vandski.

Til skolen hører desuden 14 hektar jord. Vi har et mindre landbrug, egen shelterplads med rafter, bålplads, skov og eng lige udenfor døren.

I Myrhøj Plantage 5 km fra skolen er der super muligheder for at køre mountain bike.

Af samme grund udbyder vi mange friluftsvalgfag.

sejlads-efterskole

Sejlads

Kajak

Træklatring

Mountainbike

Praktisk

Praktisk

Værkstedsvalgfagene fylder meget hos os. Vi har et værksted på 400 kvm. Det giver gode udfoldelsesmuligheder for dig, der gerne vil “gøre det selv” og have et valgfag med et praktisk og håndværksmæssigt indhold. Til skolen hører også et mindre landbrug, som vi driver med grise og kreaturer. Vælg imellem disse fag:

 • Landbrug
 • Gocart
 • Motor- maskinvedligehold
 • Knivsløjd
 • Shelterbyggeri
 • Pedelvalgfag
Drenge der sidder på hen bunke almballer

Landbrug

Pedelvalgfag

Gocart

Shelter-
byggeri

Drenge arbejder i værkstedet

Knivsløjd

Maskin-
vedligehold

Kreativ

Kreativ

Vi tilbyder mange forskellige kreative fag på Farsø Efterskole. De “bløde” af dem foregår i lokalet “Kreativ”. Det kan være fag som tekstil, decoupage, filtning eller genbrugsdesign.

Fælles for alle Kreativ-fagene er, at du lærer om æstetik og design. Du bliver bedre til at udforme egne projekter og lærer nogle teknikker, som du kan bruge. Fordybelsen og arbejdet skaber en god og hyggelig stemning. Ofte er der også masser af tid til hyggesnak.

Piger i kreativ fag

Billedkunst

Syning

Madlavning

Keramik

Musik

Drama

Andre fag

Andre fag

Vi tilbyder desuden:

 • Robot teknologi
 • Brætspil
 • Duelighedsbevis som lærer dig at sejle søkort
 • Speedbådscertifikat som giver dig retten til at sejle en speedbåd
 • Dykning som indebærer en rejse på 10 dage til Thailand, giver dig et dykkercertifikat og 8 dyk og koster ekstra kr. 10.000,-

Speedbåd

Thailand

Dykning

Menu

Facebook


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/f-e.dk/public_html/wp-content/plugins/arscode-social-slider/fblb_slider.php on line 47

YouTube