Et år på efterskole er en investering i dit liv

Vi mener, at tage på efterskole er en investering i dit liv. På Farsø efterskole kan vi tilbyde dig et godt fællesskab, masser af sjove oplevelser og undervisning, der tager udgangspunkt i de faglige udfordringer, du har.

Vi er en efterskole for ordblinde og unge med læse- og skrivevanskeligheder. Vi bruger it i undervisningen, for med it, Ipad og smart phone går det nemmere end med blyant.

Vi er en efterskole med mange tilbud indenfor kreative, musiske fag, natur og friluftsliv, og så har vi idrætshal, sportsplads, og dejlige værksteder.

På vores efterskole kommer du til at møde masser af forskellige mennesker. Du skal dele din hverdag med 91 andre unge.

Hos os kan du gå på efterskole i 8. 9. eller 10. klasse

Nogen skal du bo med, nogle går du til timer med, nogle bliver dine nærmeste venner, andre er bare en del af holdet sammen med dig.  Hos os kan du gå på efterskole i 8. 9. eller 10. klasse.

Når du har været her et år, håber vi, at du går videre ud i livet med tillid til, at du kan tage den uddannelse, du ønsker dig. Vi håber også, at du har oplevet, hvor dejligt det er, at vi mennesker er så forskellige.

Vi er desuden ca. 27 lærere og medarbejdere, der alle vil gøre vores bedste til, at du får et rigtigt godt år på efterskolen.
laes-brochure-farsoe-efterskole

Du skal turde at spring ud i efterskolelivet

Hvis det skal lykkes, kræver det også noget af dig; Du skal springe ud i det. Du flytter hjemmefra for første gang, og skal dele dit værelse med en eller to andre. Det bliver rigtigt godt, når du er åben og engageret både i undervisningen og fællesskabet.

Fællesskab på efterskolen opstår ikke af sig selv. Det består af dem der deltager. Og jo mere du giver af dig selv, jo stærkere bliver det. Læs mere om livet på efterskolen.  Vi glæder os til at møde dig!

Du skal have den bedste undervisning

På Farsø Efterskole tager vi særligt hensyn til unge ordblinde, som har vanskeligheder med at læse og skrive. At være i læse- og skrivevanskeligheder, er ikke ensbetydende med, at du ikke kan læse og skrive. Det betyder “bare”, at du har brug for hjælp, for at blive lige så god til det som dine jævnaldrende.

På efterskolen arbejder vi med IT-hjælpemidler og din faglige udvikling. Vi ønsker, du skal indhente det, du ikke nåede i folkeskolen. Det er hårdt arbejde at skulle nå alt det, men forhåbentligt får du oplevelser for livet undervejs og bliver klogere på, hvem du er, og hvad din rolle her i verden er.

Sådan bliver du optaget på Farsø Efterskole

Eleverne bliver optaget i den rækkefølge de indsender en ansøgning. Endelige optagelse sker efter at eleven og forældrene har været til samtale på efterskolen og vi har modtaget ordblindetest og skoleudtalelse. Ring og aftal tid til samtale.

Sådan foregår optagelsen

  1. Læs folder om Farsø EfterskoleDu/I sender en ansøgning og du bliver foreløbigt optaget på skolen eller evt. på vores venteliste.
  2. I besøger efterskolen. Ring eller skriv til os, så aftaler vi et tidspunkt.
  3. Hvis du/I synes om skolen så fastholder I ansøgningen, ellers kan I uden omkostninger trække den igen.
  4. Den endelig optagelse finder sted, når vi har modtaget en udtalelse fra din skole bilagt “Ordblindetesten” udfærdiget af Undervisningsministeret.

Indsend udtalelser fra din nuværende skole:

Af skole-udtalelsen skal det fremgå:

  1. Kopi af Ordblindetesten.
  2. Hvordan den nuværende skole oplever eleven fagligt, socialt og modenhedsmæssigt.

Udfyld ansøgningsskema online

Du kan indmelde dig i skoleåret 2019-20 ved at udfylde ansøgningsskema på dette link: Tilmelding til skoleåret 2019-20

Du kan indmelde dig i skoleåret 2020-21 ved at udfylde ansøgningsskema på dette link: Tilmelding til skoleåret 2020-21

Når du har indsendt ansøgningen skal du efterfølgende modtage en kvitteringsmail.

Sådan optager vi elever

Eleverne bliver optaget eller kommer på venteliste (hvis ikke vi har flere pladser i det ansøgte skoleåret) i den rækkefølge de indsender en ansøgning. I ugen efter efterskolernes dag har vi dog en særlig procedure se nedenfor.

Er man elev på Farsø Efterskole i 8. eller 9. klasse er man – hvis man ønsker det – sikret en plads i den følgende år. Man kan normalt højeste være elev i 2 skoleår på Farsø Efterskole.

Hvis man er optaget til et skoleår er det ikke muligt, at “veksle” sin optagelse til optagelse det følgende skoleår. Man må i stedet ansøge om dette skoleår også, på lige fod med andre ansøgere.

Ansøgningsprocedure fra Efterskolernes dag (sidste søndag i september) og en uge frem:

For at give tid til at overveje og beslutte en ansøgning på Farsø Efterskole på en ordentlig måde, er ansøgningsproceduren fra efterskolernes dag næste gang d. 29/9-2019 følgende:

Vi åbner på efterskolernes dag for optagelse til skoleåret som starter om knap 2 år. I søndag d. 29/9-2019 åbnes for ansøgninger til skoleåret 2021-22.

Alle de som ansøger på efterskolernes dag og en uge frem til og med den følgende søndag indgår på lige fod i forhold til at få en plads i skoleåret 2021-2022.
Hvis vi en uge efter efterskolernes dag har modtaget flere ansøgninger end vi har pladser i skoleåret 2 år fremme, så fordeles pladserne og evt. placering på ventelite ved lodtrækning imellem de indkomne ansøgninger.

Du kan også:

Download ansøgningsskema

Download ansøgningsskemaet og udfyld det med navn, adresseoplysninger og begge dine forældres navne og oplysninger.

Scan eller send derefter ansøgningsskemaet til Farsø Efterskole, Viborgvej 71, 9640 Farsø,
Mail til skolens sekretær Laila Hougaard – lh@f-e.dk

Endelige optagelse sker efter at eleven og forældrene har været til samtale på efterskolen og vi har modtaget ordblindetest, evt. PPR-papirer og en skoleudtalelse som beskriver hvordan det går jeres barn fagligt og socialt i skolen.

Hvis der er flere elever, der søger end vi har plads til, vil der ske lodtrækning blandt de elever, som har søgt indenfor ovennævnte tidsperiode. De elever som evt. ikke komme ind vil få en ventelisteplacering

Læs vores brochure

Her finder du alt, hvad du behøver at vide om livet på Farsø Efterskole.

Klik for at se vores brochure her

– Klik for at åbne brochuren

Her finder du Farsø Efterskole

Farsø Efterskole ligger naturskønt ud til Limfjorden mellem Viborg og Løgstør. Vi har plads til 83 elever, idrætshal, sportsplads, værksteder, et lille landbrug og gode udfoldelsesmuligheder for kreative, musiske fag samt natur og friluftsliv.