Optagelsesprocedure

Optagelse til skoleåret 2022-23:

Optagelse af elevholdet 2022-23 starter på Efterskolernes Dag d. 27. september 2020.

For at stille alle elever og forældre lige på efterskolernes dag og give tid til Jeres overvejelser, så samler vi de tilmeldinger, vi modtager frem til d. 3. oktober 2020 i en pulje.

Hvis antallet af tilmeldinger i puljen overstiger det antal pladser, vi har til rådighed, så trækker vi lod om pladserne. De tilmeldinger som vi evt. ikke har plads til kommer på venteliste. Placeringen på ventelisten afgøres ligeledes ved lodtrækning. Alle som har tilmeldt sig skoleåret 2022-23 d. 3. oktober 2020 er således stillet lige.

Hvem kan optages på Farsø Efterskole?

Farsø Efterskole er for normaltbegavede elever i læse- og skrivevanskeligheder uden betydende sociale eller adfærdsmæssige udfordringer. En elev er i læse- og skrivevanskelighed, når ordblindetesten viser, at eleven er i “rødt felt”. Hvis eleven er i “gult” felt, så skal der yderligere dokumentation til for at optagelse er mulig, og det vigtigt at vi får en snak om det allerede ved tilmeldingen.

Når ovenstående forudsætninger er opfyldt, optager vi, alle som tilmelder sig, når vi efter en samtale med eleven vurderer, at vores undervisningstilbud passer til den pågældende elev.

Sådan er optagelsesproceduren

  1. I besøger efterskolen på Efterskolernes dag den sidste søndag i september eller på efterskolernes aften den anden onsdag i januar.
    Det er også muligt at komme og se skolen uden for disse tidspunkter hvis det passer Jer bedre. Ring eller skriv til os, så aftaler vi et møde.
  2. Hvis I synes om skolen og ønsker at søge optagelse, skal I udfylder og indsende en tilmeldingen. Tilmeldingen finder I toppen af denne side. Jo tidligere I søger, jo mere sikker er I på at blive optaget. Man kan tidligst tilmelde sig på efterskolernes dag sidste søndag i september, knapt 2 år før skoleårets start. Hvis der er plads bliver I foreløbigt optaget. Hvis der ikke plads kommer I på venteliste. I får en mail fra os i begge tilfælde.
  3. Endelig optagelse finder sted, når vi har haft en samtale med Jer og jeres barn og modtaget en dokumentation for at jeres barn er i læse- og skrive eller matematikvanskeligheder. Denne dokumentation er normalt ordblindetesten udviklet af Undervisningsministeriet. Find Ordblindetesten her. I det omfang der foreligger PPR-papirer, udredninger mv. beder vi om at få disse papirer tilsendt. Vi beder desuden om en udtalelse fra nuværende skole som beskriver hvor det går Jeres barn fagligt og socialt.
Menu

Facebook


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/f-e.dk/public_html/wp-content/plugins/arscode-social-slider/fblb_slider.php on line 47

YouTube