Livet på skolen

  • Livet på efterskolen
  • Dagligdagen
  • Weekends
  • Rejser

 

Livet på efterskolen

Kammeratskab på efterskolen Farsø Efterskole er hele rammen om dit liv.

 

Så livet på efterskolen er ud over skolegang også rengøring på værelset og fællesområder, madlavning, aftensang, hygge i skolens fællesrum “Snerlen”, morgenvandretur, kammeratskab og meget andet.

 

Du er med til at skabe stemningen og sammenholdet, mens du er her.

 

Se hvordan du bliver elev på Farsø Efterskole

 

 

Sådan bor man på en efterskole

Du får et værelse, som du skal dele med en anden – vi har dog enkelte 3- og 4-mandsværelser også! På værelset er der senge, skrivebord, vasketøjskurv og tøjskab.

 

På nogle gange eller i husene bor der halvt drenge og piger.

 

Andre huse og gange er rent drengehuse eller gange. Det med ikke at blande på værelserne, men på gangen, giver et godt fællesskab drenge og piger imellem og ingen problem.

 

En kontaktgruppe på efterskolen Sammen med din værelseskammerat kan du gøre værelset hyggeligt med billeder og ting, I kan lide at have hos jer. I skal selv sørge for, at der er ryddet op, og at der er en god stemning.

 

I naboværelserne bor din kontaktgruppe. Sammen skal I få det sociale til at fungere i dagligdagen. I skal bl.a. arrangere en fællesaften i løbet af året, og ofte vil I blive udfordret på jeres evne til at arbejde sammen.

 

På efterskolen deler I også en kontaktlærer, som I holder møde med én gang om ugen. Din kontaktlærer kan du altid gå til med spørgsmål, eller hvis du har brug for en snak.

 

Se hvordan de ser ud – lærerne og de ansatte, altså

 

 

Masser af plads til at boltre sig på

På Farsø Efterskole er der plads til at bevæge sig. Vi har både idrætshal, sportsplads, værksteder, et lille landbrug og andre gode udfoldelsesmuligheder for kreative, musiske fag, natur og friluftsliv.

 

I skoleåret 2015 har vi lige bygget yderligere til skolen, så nu kan vi tilbyde masser af nye og spændende faciliteter.

Se videoen med vores nye tilbygning og dan dig et indtryk af skolen

 

 

En efterskole lige midt i naturen

Farsø Efterskole ligger smukt ud til Limjorden. Vi bruger rigtigt meget naturen omkring os – hvad enten det er en løbetur, en tur på mountainbike i skoven, eller hvis vi laver et bål ved shelterne eller tager en sejltur på fjorden.

 

Se nogle af vores billeder fra aktiviteter og ture i området omkring efterskolen

 

 

 

Dagligdagen

Dagligdagen på en efterskole, er for de fleste anderledes end det, de kender hjemmefra.

 

Elever løser opgave sammenDu er sammen med dine kammerater hele dagen, det er det helt unikke ved efterskolen – men også det kan være hårdt. Du vil måske også opleve hjemve, som noget der skal overvindes.

 

Til gengæld kan vi garantere, at du aldrig glemmer dit efterskoleophold og det gode samvær, du får her!

 

Farsø Efterskole er en mindre skole, og vi lægger vægt på, at der skal være plads til alle elever. Opstår der problemer, er der altid en voksen ved hånden, der kan hjælpe. Undervisningen fylder naturligvis en del.

 

Vi har timer fra kl. 8:00 til 16:30 hver dag, men med pauser ind imellem. Der er selvfølgelig mødepligt til alle timer og en del fællesarrangementer.

 

I fritiden vil vi rigtig gerne, at du udnytter skolens faciliteter – hallen, værkstedet, fjorden, musik osv. Farsø Efterskole skulle gerne opleves som et hjem for dig det år eller to, du er her.

 

Weekends

Sådan bor vi sammen på efterskolenDet er ofte i weekenden, du for alvor oplever, at du går på efterskole. Her er der god tid til at dyrke vennerne og få oplevelser for livet.

 

De fleste weekends har en overskift f.eks. fodbold, gocart, sejlads osv. Overskriften fortæller noget om, hvad der skal foregå, men vi vil meget gerne have, at du er med til den nærmere planlægning, så det bliver en super weekend, alle er optaget af.

 

Se kalenderen for at få overblik over hvad der sker i løbet af året.

 

Blive-weekends

 

2-3 gange i løbet af året er blive-weekends. Her skal alle elever blive på skolen i weekenden, og der foregår undervisning. Til gengæld får du fri en hverdag i stedet. Undervisningen i weekenderne vil ofte være tilrettelagt på en anderledes måde

 

Se nogle af vores billeder fra aktiviteter og weekender på efterskolen

 

Rejser

 

Tur til Norge

Vi tager på vinterferie på farsø efterskoleHvert år, umiddelbart efter nytår, tager vi af sted på skitur.  I 2020 bliver det Trysil – det største alpincenter i Norge, der dannede rammen om skituren. Der bliver mest kørt alpinski, men langrend er også en mulighed for de der har lyst.

 

Vi bor samlet på et hotel og bliver forkælet med lækker mad fra Tove og Mariannes køkken. Om aftenen var der fælles underholdning og spil.

 

Øvrige rejser (som koster ekstra)

Som noget nyt tilbyder vi til foråret en dykkerrejse til Thailand, nærmere bestemt Koh Tao. Her skal vi tage PADI Open Water dykkercertifikat og oplever den fantastiske kultur og de skønne omgivelser. Pris ca. kr. 9.500,-

 

10. klasse Verdensborgerlinjen rejser til Tanzania, Island eller Slovakiet. Prisen er udover skolepengene henholdsvis kr. 12.500,-, kr. 6.500 og kr. 3.500,-

 

 

Share Button

Facebook

YouTube